pozaseminar-1782688

INTALNIRE INTERNATIONALA A POLIGRAFISTILOR LA BUCURESTI – CURS DE INITIERE IN UTILIZAREA APARATELOR POLIGRAF

In perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2010, Institutul de Criminalistica al I.G.P.R. – in colaborare cu Asociatia de Psihologie Judiciara si cu firma noastra – a organizat la Bucuresti un seminar international cu participarea specialistilor in utilizarea aparatelor poligraf din diferite tari europene. Lectori de la principalul producator de astfel de aparate, firma LAFAYETTE INSTRUMENT S.U.A. – Yazmin Bronkema, Ray Nelson, membru A.P.A. (American Poligraph Association) si Shlomo Bruck (membru A.P.A.) specialist de inalta calificare din Israel – au prezentat informari extinse cu privire la ultimele noutati in domeniu pe planul cercetarii stiintifice, al aplicatiilor practice si al realizarilor Lafayette pe soft si hardware.

Seminarul a prilejuit – pentru prima data – o intalnire directa si un interesant schimb de experienta intre poligrafistii din tarile participante.

La Seminar au participat si au avut intalniri cu reprezentantii Lafayette si reprezentanti din alte domenii de activitate – banci, universitati, firme de securitate etc.   

Profitand de prezenta acestor specialisti la Bucuresti, VENUS 2000 IMPEX, cu sprijinul LAFAYETTE INSTRUMENT SUA, a organizat, in perioada 25 – 29 septembrie 2010, un curs de initiere in utilizarea aparatelor poligraf – lector Ray Nelson – la care au participat cadre universitare – psihologi, tineri la inceputul activitatii de poligrafist din Politia Romana si din firme private de securitate.

 pozaseminar-1782688

Pentru informatii suplimentare:

Dragos Alexandru – Psiholog – Mobil: 0722 774 717

Viorica Dumitru – Director Marketing – Mobil: 0722 502 655

Remus Popescu – General Manager

VENUS 2000 IMPEX
Piata Alba Iulia, Nr. 4, Ap. 12, 031104, Bucuresti
Tel: 021.316.59.02/03/04; 021.316.59.27
Fax: 021.316.59.05
E-mail: venus2000@venus2000.ro
http://www.venus2000.ro/

curierul-7394131

Institutul de Criminalistica organizeaza un seminar pe tema utilizarii aparatelor poligraf

Actualitate
25.09.2010

Institutul de Criminalistică, în colaborare cu AsociaÅ£ia Română de Psihologie Judiciară ÅŸi firma Venus 2000 Impex, organizează, săptămâna viitoare, la BucureÅŸti, un seminar internaÅ£ional cu participarea utilizatorilor aparatelor poligraf din diferite ţări europene.
La eveniment, care va avea loc joi ÅŸi vineri, vor participa, ca lectori, experÅ£i de la „Lafayette Instrument” – SUA (principalul producător de aparate poligraf),  membri A.P.A. (American Polygraph Association), din SUA ÅŸi Israel.
Profitând de prezenÅ£a ÅŸi colaborarea cu specialiÅŸtii americani, în perioada 25 – 29 septembrie, Venus 2000 Impex organizează un curs de iniÅ£iere pentru partenerii din România, care au achiziÅ£ionat sau intenÅ£ionează să achiziÅ£ioneze aparate poligraf. Lector va fi specialistul poligraf american, membru APA, Raymond Nelson.
„Având în vedere evenimentele recente dintr-o bancă din România, o metodă eficientă de prevenire a riscului operaÅ£ional ar putea fi utilizarea aparatelor poligraf pentru testarea personalului propriu – care lucrează în locuri sensibile – periodic, sau în cazul unor evenimente deosebite”, a declarat Remus Popescu, managerul general al firmei Venus 2000.
În România, aceste aparate se află în dotarea PoliÅ£iei, a altor instituÅ£ii de stat, universităţi ÅŸi a unor firme particulare. Å�i pe plan internaÅ£ional, aparatele poligraf sunt larg folosite, în domenii foarte diferite. Pe lângă organele de anchetă, numeroase companii, inclusiv instituÅ£ii financiare, folosesc acest procedeu pentru testarea periodică sau în anumite situaÅ£ii a personalului propriu.